Uw leerwensen

Met behulp van onze checklist leerwensen gaat u op zoek naar de opleidingsbehoeften van uw ondernemingsraad en zijn leden. Een inventarisatie van individuele leerbehoeften vormt een goed uitgangspunt. Zo kunt u met de gehele ondernemingsraad of commissie nadenken over hoe u de scholing wilt organiseren. Actuele thema's die in uw organisatie spelen en de OR-agenda bepalen, zijn hierbij belangrijk.

Cursusprogramma op maat

Wij helpen u graag bij het vaststellen van de opleidingsbehoefte van uw OR en de vorm van scholing die het beste bij uw doelstellingen past. In overleg met de ondernemingsraad stellen we een programma samen. Dat kan variƫren van een dag(deel) tot een meerdaagse scholing en sluit aan bij het kennis- en vaardighedenniveau van uw OR.

Hoe komt zo'n programma tot stand?

  • We komen bij u op bezoek om kennis te maken. Wij bespreken de gang van zaken in uw organisatie en ondernemingsraad. We willen een goed beeld hebben en vragen daarom ook door. Wanneer we een goed beeld hebben gaan we kijken wat de leerbehoeftes van de OR zijn.
  • Op basis van dit gesprek ontvangt u binnen twee weken een programmavoorstel. Dit voorstel geeft aan welke onderwerpen aan bod komen, welke werkvormen we hanteren, en vermeldt ook de gewenste resultaten (die we samen hebben vastgesteld in het gesprek).
  • U ontvangt een offerte van ons. Hierin staat een helder overzicht van de kosten.
  • Voor aanvang van de cursus verricht u enig voorwerk. Wij vragen u een huiswerkopdracht te maken. De inhoud van deze opdracht is afhankelijk van de onderwerpen die tijdens de cursus aan de orde komen.
  • Het programma dat we samen hebben opgesteld is een leidraad. Maar natuurlijk zijn aanpassingen mogelijk; er kan immers van alles gebeuren! Met veel plezier spelen wij tijdens de cursus in op de actuele zaken binnen de organisatie. Het is en blijft maatwerk. 
  • Het einde van de cursus is voor ons niet het einde van ons contact: altijd welkom met vragen over uw werk in de OR of over de ontwikkelingen in de organisatie.

 

Terug

KGCA biedt cursussen op maat aan, volledig afgestemd op de leerwensen van uw OR. KGCA biedt een breed scala aan cursusonderwerpen.

Cursusprogramma

Om een idee te krijgen: een programma voor een OR die net verkiezingen heeft gehad en begint met veel nieuwe leden aan een nieuwe zittingsperiode .

Lees meer

Informatie aanvraag

Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Vul dan het aanvraagformulier geheel vrijblijvend in.

 

Lees meer

Scholingsplan

Door een inhoudelijk plan op te stellen, kan de OR zijn recht op scholing creatief en effectief gebruiken.


Lees meer