Scholingsplan

OR-en vullen hun scholingsrechten vaak in met meerdaagse cursussen. Een zekere continuïteit is daardoor gewaarborgd; een inhoudelijke lijn wordt er niet bewust in aangebracht. Door een inhoudelijk plan op te stellen, kan de OR zijn recht op scholing creatief en effectief gebruiken. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van andere vormen van begeleiding en ondersteuning. Bijvoorbeeld van coaching en van losse studiedagen.

Uw leerbehoeften

Uitgangspunt is een analyse van uw leerbehoeften. In wezen gaat het dan om de aanwezige competentie vast te stellen te inventariseren wat de OR al kent en kan, waar hij voor staat gezien de bedrijfsontwikkelingen. Dan komt in beeld welke competenties (en kennis) nog nodig zijn.Zo kunt u een scholingsplan koppelen aan de praktijk van uw bedrijf of instelling. U kunt zelf zo’n analyse maken, daarvoor is een checklist op onze site beschikbaar (kijk bij het icoontje downloads). Wij kunnen u helpen daaraan conclusies te verbinden. Vanuit onze expertise met het leren van OR-en helpen wij u graag.

Flexibele begeleidingsvormen

Als de vragen duidelijk zijn, kan de vorm gekozen worden. Wat kan de OR het beste gezamenlijk doen? Welke vraagstukken gelden voor individuen of voor commissies? Waarvoor zijn scholingsdagen een geschikte vorm, waarvoor coachings- en feedbackbijeenkomsten? Daarnaast kan training van competenties de OR verder helpen. Zelfstudie en raadpleging van interne deskundigen bieden ook volop kansen op kennis en inzicht waarmee de OR aan de slag kan.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met KGCA op. Wij informeren u graag.

Terug

KGCA biedt cursussen op maat aan, volledig afgestemd op de leerwensen van uw OR. KGCA biedt een breed scala aan cursusonderwerpen.

Uw leerwensen

Wat wilt u als ondernemingsraadslid bereiken? Waar staat uw ondernemingsraad voor en hoe boekt u resultaten?

Lees meer

Cursusprogramma

Om een idee te krijgen: een programma voor een OR die net verkiezingen heeft gehad en begint met veel nieuwe leden aan een nieuwe zittingsperiode .

Lees meer

Informatie aanvraag

Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Vul dan het aanvraagformulier geheel vrijblijvend in.

 

Lees meer