Achterbancommunicatie en Public Relations

Communicatie met de achterban is een wezenlijk en creatief onderdeel van medezeggenschap. Het gaat hierbij om tweerichtingsverkeer: vanuit de OR naar achterban en andersom. Een wederzijdse relatie die vraagt om inspanning, begrip en geduld. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Stroomlijnen communicatie
KGCA biedt ondernemingsraden, commissies en individuele OR-leden kennis, inzicht en oefening die ervoor zorgt dat de communicatie (weer) goed en via de juiste kanalen verloopt. Onze specialisten weten als geen ander wat de juiste middelen zijn om de communicatie te stroomlijnen. Zo bekwaamt u zich onder meer in spreken in het openbaar en verbetert u uw schrijfvaardigheid. Bovendien gaat u naar huis met een communicatieplan dat u direct inpast ten dienste van uw OR.

Het belang van communicatie
Organisatorische wijzigingen, fusies en overnames zijn vaak lange, intensieve trajecten die veel impact hebben op bestuurders en medewerkers. Aan de ondernemingsraad de taak om evenwicht te vinden tussen het organisatie- en personeelsbelang. Reorganisaties vragen van ondernemingsraadsleden een gezamenlijke inzet, veel teamwork en een stevige dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Het uitbrengen van het artikel 25-advies aan de bestuurder vraagt verder ook nog kennis van de wet, inzicht in het reilen en zeilen van de organisatie en een optimaal inzicht in de strategie. Daarom is het zaak dat de ondernemingsraad betrokken is bij de kern van beslissingen, om zo zijn keuzes begrijpelijk en goed onderbouwd te communiceren richting collega's.

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Aarzel niet, neem direct contact met ons op of vul vrijblijvend dit formulier in.

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op

Bekijk ook deze Thema's

Agenda

Wet op de ondernemingsraden

De bevoegdheden van de medezeggenschap zijn verankerd in de wet op de ondernemingsraden. Tijdens deze studiedag aandacht voor de positie van de OR en de rol die hij kan spelen bij belangrijke veranderingen in de organisatie. Interactief, met veel voorbeelden uit de eigen praktijk en leren van en met elkaar.

Lees meer

Arbeidsomstandigheden & VGWM

OR-leden zijn vertegenwoordigers van het personeel. Zij weten wat er speelt binnen de organisatie als het gaat om de arbeidsomstandigheden. Arbo wet en WOR geven de OR een belangrijke positie bij dit thema.

Lees meer

There are no events in the selected category

Bekijk de complete cursus agenda