Waarom maatwerk?

Elke ondernemingsraad heeft recht op vijf dagen scholing per jaar. Elke vaste commissie (VGWM, sociaal beleid, financiële) van de OR heeft daarnaast drie dagen. Geen overbodige luxe. Scholing kan ervoor zorgen dat deskundigheid vergroot, de OR steviger in zijn schoenen staat en een efficiënt functionerend team kan zijn dat op professionele wijze inhoud geeft aan medezeggenschap. En omdat iedere OR anders is, andere wensen en noden heeft, zijn er cursussen op maat.

Volledig afgestemd op de leerwensen van de OR en de OR leden. Wat er aan de orde komt bespreken we samen. We stellen ook de doelstellingen en de gewenste resultaten vast. Wij zetten ons in en bieden een interactieve, aangename en leerzame ervaring met thema's die voor uw OR en organisatie belangrijk zijn. Naast de inhoud en doelstellingen bespreken we ook de vorm: is er eerder behoefte aan leren door het te doen  (ofwel training on the job) of is het beter om met elkaar de tijd te nemen en een paar dagen de 'hei' op te gaan? Is de leervraag van de OR gericht op specifieke kennis (de pensioenregeling gaat op de schop) of is er meer behoefte aan procesmatige begeleiding? Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan visie ontwikkelen of de roep om  andere vormen van medezeggenschap.

Kwaliteit en Certificering

KGCA is opgericht in 1970 en richt zich al ruim 45 jaar op vergroten van invloed van werknemers en versterken van medezeggenschap. Bij de oprichting van het GBIO (1979) kreeg ons kantoor al snel een GBIO erkenning wat betekent dat het gewenste scholingsniveau en kwaliteit van de opleidingen voor ondernemingsraden is gewaarborgd.  

De SER www.ser.nl heeft na de opheffing van het GBIO een nieuwe vorm van certificering ontwikkeld. Daarvoor is SCOOR opgericht (Stichting Certificering Opleiding Ondernemingsraden) www.scoor.nl. SCOOR erkent KGCA als een aanbieder van kwalitatief hoogwaardige opleidingen aan OR'en. Na een uitgebreide audit is de certificering nu verleend tot 17 juli 2018. Daarnaast is KGCA bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) www.crkbo.nl geregistreerd en daardoor vrijgesteld van BTW. Onze cursusleiders zijn ingeschreven in het register medezeggenschap opleiders (register MZ-Opleiders). KGCA is lid van de branchevereniging medezeggenschap.

 

Uw leerwensen

Wat wilt u als ondernemingsraadslid bereiken? Waar staat uw ondernemingsraad voor en hoe boekt u resultaten?

Lees meer

Cursusprogramma

Om een idee te krijgen: een programma voor een OR die net verkiezingen heeft gehad en begint met veel nieuwe leden aan een nieuwe zittingsperiode .

Lees meer

Informatie aanvraag

Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Vul dan het aanvraagformulier geheel vrijblijvend in.

 

Lees meer

Scholingsplan

Door een inhoudelijk plan op te stellen, kan de OR zijn recht op scholing creatief en effectief gebruiken.


Lees meer