KGCA: 50 jaar

Een goede raad is goud waard, ons motto voor 2020. KGCA bestaat 50 jaar: in huwelijkse termen is dat goud. En een OR die stevig in zijn schoenen staat en weet wat hij wil, is GOUD waard voor de organisatie

Unger Nolet Advocaten feliciteert KGCA

Wie zijn wij

Betrokken, bevlogen, met beide benen op de grond. Een schat aan ervaring en rots in de branding in woelige tijden. Kijk hier voor een kijkje in onze cursuskeuken.

Lees meer ...

Goed bereikbaar

Wij zijn zeer goed bereikbaar. Ook wij werken vanuit huis en staan met advies en een luisterend oor klaar. Dat bent u immers van ons gewend. Ondertussen zijn we handig met Zoom en Teams, we bellen en we whappen. En trainen ook online! We horen heel graag van jullie. Schroom niet: mail naar info@kgca.nl bel 020-620 06 96 of app naar Gertruud of Annegret.

 

 

WOR wijzigingen in de maak

Bij alle wijzigingen op het gebied van arbeidsrecht en pensioen heeft de regering ook nog twee wijzigingen in de Wet op de Ondernemingsraden in petto. Geen grootse wijzigingen maar ook kleine beetjes kunnen soms helpen.

Het instemmingsrecht van de OR rond pensioenen wordt iets uitgebreid of misschien beter gezegd, verduidelijkt: straks gaat iedere wijziging van een pensioenovereenkomst onder het instemmingsrecht vallen tenzij dit in een CAO of collectieve overeenkomst volledig is geregeld. Daarmee wordt de rol van de OR rond de 'arbeidsvoorwaarde pensioenen' versterkt maar blijft het een primaire verantwoordelijkheid van de CAO-partijen.

De tweede wetswijziging wil stimuleren dat de OR zich ook bezig houdt met topinkomens en grote beloningsverschillen. Nu al stelt artikel 31d dat de OR geinformeerd moet worden over de beloningsverhoudingen en de 'arbeidsvoorwaardelijke regelingen' van bestuur en toezichthouders. Straks moet dit onderwerp ook minimaal één maal per jaar echt in het overleg besproken worden. Daarmee probeert de regering voorzichtig aan te sluiten bij de nog altijd zeer duidelijk aanwezige maatschappelijke onrust over topsalarissen (recent nog bij b.v. ABNAMRO en ING). Zó voorzichtig dat het de vraag  lijkt of dit veel effect zal hebben, maar wie weet.

Beide voornemens hebben hun eerste fase in de vorm van een 'internetconsultatie' inmiddels achter de rug. Het is nu aan de regering om er een definitief wetsvoorstel van te maken en bij het Parlement in te dienen.