Nieuwbrief archief

 

SER richtbedrag 2024 is bekend

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft de nieuwe richtbedragen voor OR-scholing bekendgemaakt. Voor een maatwerkcursus voor de hele ondernemingsraad (OR) geldt in 2024 een richtbedrag van € 1.250 per dagdeel per OR. Het richtbedrag voor een cursus op basis van open inschrijving bedraagt volgend jaar € 200 per dagdeel per OR-lid.

Scholing en vorming
De Wet op de ondernemingsraden (WOR) gebruikt de termen 'scholing' en 'vorming' als het gaat over het recht op scholing van de OR. Wettelijk zijn dat ten minste vijf scholingsdagen per jaar, die niet alleen ingezet kunnen worden om meer kennis te verwerven, maar je ook als persoon te ontwikkelen in het samenwerken, argumenteren, presenteren, voorzitten, notuleren, vergaderen, onderhandelen e.d. Het gaat dan óók om het vergroten van de (samenwerkings)vaardigheden. Feit is dat het benutten van de scholingsmogelijkheden sinds het afschaffen van de subsidie daarvoor en door de corona-beperkingen is afgenomen. En het is de vraag of dat verstandig is, want ondertussen gebeurt er het nodige in de bedrijven en organisaties.

KGCA
De tarieven van KGCA liggen lager dan de richtbedragen van de SER, ook al worden de reiskosten apart gefactureerd. Daarnaast wordt er geen BTW in rekening gebracht. Een prima uitgangspunt voor uw maatwerkcursus