KGCA: 50 jaar

Een goede raad is goud waard, ons motto voor 2020. KGCA bestaat 50 jaar: in huwelijkse termen is dat goud. En een OR die stevig in zijn schoenen staat en weet wat hij wil, is GOUD waard voor de organisatie

Unger Nolet Advocaten feliciteert KGCA

Wie zijn wij

Betrokken, bevlogen, met beide benen op de grond. Een schat aan ervaring en rots in de branding in woelige tijden. Kijk hier voor een kijkje in onze cursuskeuken.

Lees meer ...

Goed bereikbaar

Wij zijn zeer goed bereikbaar. Ook wij werken vanuit huis en staan met advies en een luisterend oor klaar. Dat bent u immers van ons gewend. Ondertussen zijn we handig met Zoom en Teams, we bellen en we whappen. En trainen ook online! We horen heel graag van jullie. Schroom niet: mail naar info@kgca.nl bel 020-620 06 96 of app naar Gertruud of Annegret.

 

 

Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in 2015 (en daarna)

2015 wordt een bijzonder jaar in het Nederlandse arbeidsrecht. De grootste veranderingen sinds vele jaren, in de vorm van de Wet Werk en Zekerheid, worden stapsgewijs ingevoerd. De belangrijkste wijzigingen worden op 1 januari en vooral 1 juli 2015 van kracht. De Wet gaat vooral over het arbeidsrecht en de individuele rechten van werknemers, o.a. bij ontslag en bij tijdelijke contracten. Toch is deze wet ook voor de medezeggenschap van grote betekenis: bij reorganisaties en gedwongen ontslagen gelden straks andere procedures en hebben werknemers recht op andere wettelijke ontslagvergoedingen en WW. Dat betekent o.a. dat een Sociaal Plan er heel anders uit zal gaan zien en dat hoort natuurlijk bij het reorganisatieplan dat aan de ondernemingsraad moet worden voorgelegd. Daarnaast kunnen de verscherpte regels rond tijdelijke aanstellingen betekenen dat de ondernemer het aanstellingsbeleid voor de organisatie gaat wijzigen en zo'n wijziging valt dan direct weer onder het instemmingsrecht. Kortom, werk aan de winkel, ook voor de medezeggenschap!

Om u daarbij te ondersteunen organiseert KGCA na twee eerdere druk bezochte bijeenkomsten op 11 december voor de derde keer een themamiddag over de Wet Werk en Zekerheid en de gevolgen daarvan voor de medezeggenschap, Alle hoofdlijnen komen daar opnieuw aan de orde, maar we bespreken uiteraard ook de laatste wijzigingen die nog in de bepalingen zijn aangebracht of onlangs zijn voorgesteld. Denk maar aan de nieuwste verhoging van de AOW-leeftijd en het langer doorwerken na je pensioenleeftijd. Meer over deze themamiddag.

Meer lezen over de Wet Werk en Zekerheid