Nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming en de OR

Mei 2018 wordt de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Na de succesvolle themamiddag in december 2017 organiseren KGCA en Unger Van Els Advocaten op donderdag 29 maart hierover wederom een themamiddag. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe privacy wet die in mei 2018 de huidige wetgeving gaat vervangen. Iedere organisatie die 'iets doet' met persoonsgegevens (en dat zijn b.v. ook de eigen personeelsgegevens) krijgt daar onherroepelijk mee te maken. Dat betekent ook werk aan de winkel voor de medezeggenschap. Waar kan een ondernemingsraad zoal tegen aanlopen? 

Op deze middag informeren wij u over deze nieuwe wet. Burgers en werknemers krijgen meer privacy rechten. Organisaties die persoonsgegevens verwerken moeten nóg zorgvuldiger met deze gegevens om gaan en dat betekent meer verantwoordelijkheden en verplichtingen. Organisaties die zich niet aan de AVG houden riskeren straks een strenge straf (boete) van maximaal 20 miljoen euro of 4% van hun wereldwijde omzet. 

Voor de ondernemingsraad is het van belang goed betrokken te zijn bij het proces van voorbereidingen op het invoeren van deze AVG. Hoe je dat kunt doen leert u deze middag. De OR heeft in elk geval instemmingsrecht (artikel 27 WOR) bij regelingen voor het verwerken van persoonsgegevens van werknemers en voor personeelvolgsystemen. 

Onderwerpen die tijdens deze themamiddag aan de orde komen zijn:

  • Rechten van betrokkenen.
  • Wat moet geregeld worden in de organisatie?
  • Functionaris voor de gegevensbescherming: wanneer is dat verplicht, wat zijn haar/zijn rol en bevoegdheden en wat vereist het aan deskundigheid?
  • Wat is een meldplicht en wanneer moet iets gemeld worden?
  • Wat houdt ''toestemming voor gegevensverwerking'' in?
  • En wat is de rol van de OR?

Deelname kosten: € 175. Tweede en volgende deelnemers uit dezelfde OR betalen € 145 p.p.

De middag vindt plaats op donderdag 29 maart van 14.00 tot 17.00 uur in Meet Berlage, Oudebrugsteeg 9 Amsterdam, dat is op loop afstand van het Centraal Station. 

 

 

 

Begin: 29-03-2018 14:00
Einde: 29-03-2018 17:00
Cut off date 31-03-2018
Prijs €175.00
Lokatie Beurs van Berlage meet&workspace
We accepteren geen nieuwe registraties meer voor dit evenement