De nieuwe werkkostenregeling 2015 is ingevoerd.

KGCA organiseerde samen met accountant Paul Hofmeister werkzaam bij Van Oppen en Partners donderdag 26 juni 2014 een themamiddag over de werkkostenregeling (WKR)2015 die inmiddels 1 januari 2015 is ingegaan. De middag werd druk bezocht en werd door de deelnemers zeer positief beoordeeld. De laatste wijziging is dat de z.g. 'Vrije Ruimte' kleiner is geworden: geen 1,5% maar 1,2% van de totale loonsom mag belastingvrij aan vergoedingen besteed worden. Daaronder vallen dan overigens niet de z.g. 'Gerichte Vrijstellingen' zoals reiskostenvergoedingen.

Voor ondernemingsraden is het belangrijk om na te gaan wat zijn bevoegdheiden zijn. De WOR geeft niet veel medezeggenschap over onkostenvergoedingen zoals in de WKR genoemd. De CAO daarentegen kan bepalingen bevatten over de rol van de medezeggenschap bij bepaalde vergoedingen.

Wellicht is uw OR inmiddels met uw bestuurder in onderhandeling of zijn er vragen bij u gerezen en hebt u behoefte aan scholing over dit onderwerp. Of misschien hebt u inmiddels een nieuwe werkkostenregeling van uw bestuurder ontvangen en bent u nieuwsgierig naar de mening van een onafhankelijk deskundige? KGCA kan u op alle fronten ondersteunen. Rond de Werkkostenregeling werken we hiervoor samen met accountant Paul Hofmeister (van Oppen en Partners). Hij kan u uitstekend informeren over dit thema en u ondersteunen bij het beoordelen van concrete voorstellen van uw bestuurder. Bent u geinteresseerd? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met KGCA op te nemen.

In de bijlage leest u meer.