Online Workshop alle kennis op tafel in de onderhandeling

Sinds maart 2020 (Corona en lockdown) werken velen in Nederland op grote schaal thuis. En natuurlijk zijn er veel organisaties waar mensen live moeten zijn, denk aan de zorg. Maar ook dan vinden de vergaderingen van de medezeggenschap achter het scherm plaats. Zoals zoveel ontmoetingen, het lijkt wel alsof je aldoor 'digitaal aanstaat'.

Hoe zorg je ervoor dat je verbonden blijft met elkaar en met het onderwerp dat op de agenda staat van de OR-vergadering? En hoe kom je tot besluiten (want dat is toch een belangrijk onderdeel van het OR werk). Vooral: hoe kom je tot besluiten waar alle invalshoeken zijn meegenomen? Het is immers zo verleidelijk om al snel te denken dat alle neuzen in dezelfde richting staan: we zijn het met elkaar eens. Maar sommige onderwerpen vragen om meer tijd, meer discussie en aandacht voor de verschillende gezichtspunten.

Er is ruimte voor tegenstellingen en botsende meningen. Een besluit wordt immers beter wanneer er meer aspecten/invalshoeken besproken zijn.

Vooral bij spannende onderwerpen waar je als medezeggenschap vermoedt of weet dat er een groot verschil van mening is tussen directie en medezeggenschap, is besluitvorming niet makkelijk. Dan is het belangrijk om tijd te nemen en aandacht te hebben voor emoties, verschillen van inzicht en voor de overeenkomsten die er natuurlijk ook zijn.

Wat komt er aan de orde?
- Wat maakt gezamenlijk besluitvorming in een OR zo lastig?
- En verschillen mogen er vanzelfsprekend zijn: hoe maak je die bespreekbaar
- En hoe gebruik je die om tot een beter besluit te komen?
- En waarom is het een groot goed om tot een gedragen besluit te komen?
- Hoe kom je tot een gedragen gezamenlijk besluit in de OR, hoe komt iedereen aan bod? (ook digitaal)
- Hoe betrek je achterban?
- Hoe onderhandel je vervolgens met directie?

Praktische zaken
Wanneer: dinsdag 23 maart 2021
Waar: online via Zoom
Hoe laat: 9:15 tot 12:30
Kosten: 1e deelnemer € 170, 2e deelnemer € 140, 3e deelnemer € 110

Neem gerust contact op voor meer informatie:
• met KGCA: 020 620 06 96 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.kgca.nl  

 
Cursusdatum begin: 23-03-2021 09:15
Cursusdatum einde: 23-03-2021 12:30
Inschrijven tot 12-03-2021
Prijs per persoon €170.00
Locatie Online
We are no longer accepting registration for this event