Afbeelding contactpersoon
Adviseur / Cursusleider Freelancer
020 620 06 96

Over mij
In mijn opvatting is de OR praktisch en op resultaat gericht. De OR geeft vorm aan de medezeggenschap in de onderneming. Daarin is hij sterk afhankelijk van de onderneming en wat die aan ruimte geeft. Binnen die gegeven ruimte moet de OR zijn positie en koers bepalen. De OR is ook een belangrijke speler binnen die ruimte. Je kunt zoeken naar de grenzen van de mogelijkheden en kijken of je die grenzen weet te verschuiven. Dat doe je door te streven naar resultaat op belangrijke beleidsthema’s binnen de onderneming. En dat lukt je beter als je opereert als team.

Mijn trainingen en adviezen vertrekken vanuit deze ideeën. Hoe wordt de OR een team, hoe ontwikkelt de OR het noodzakelijke zelfbewustzijn om grenzen te verleggen, hoe wordt de OR een vaardig onderhandelaar. Kennis over wat de OR kan, kennis over de beleidsthema’s en vaardigheden zijn daarbij de sleutelbegrippen.

Specialismen
In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgebouwd in fusies en reorganisaties als inhoudelijke thema’s. Onderhandelen speelt daarbij een belangrijke rol. En dan niet onderhandelen als gesprekstechniek, maar als proces van uitgangspunten kiezen, kennis vergaren en analyseren, strategie bepalen en bijstellen.

Om dat proces zichtbaar te maken en daarin keuzes te maken, ontwikkel ik simulatiespelen van een of meerdere dagen, waarin deelnemers hun vaardigheden in strategisch denken en onderhandelen kunnen ontwikkelen en waarin ze leren aan de hand van hun eigen keuzes.

Naast mijn werk als trainer en consultant ben ik ook nog beeldend kunstenaar. Dat leidde ertoe dat ik ook in het kader van teambuilding workshops Schilderen aanbied. De OR wordt verdeeld in subgroepen die een schilderij maken dat letterlijk een beeld moet geven van hun ideeën over de OR, over de onderneming, over de fusie, etc. Die beelden gaan we ‘lezen’. Dit levert altijd boeiende discussies op. En het is gewoon leuk.

Stuur een e-mail. Alle velden met een * zijn verplicht.
Captcha plugin 2+ for Joomla from Outsource Online