Nieuwsbrief 2018-1

 

logo

KGCA-nieuwsbrief januari 2018

Een nieuw licht, een nieuw geluid: een mooi 2018,
daarmee wensen wij u een goed nieuwjaar.

Bij een nieuw jaar hoort, zoals u de laatste jaren van ons gewend bent ook een nieuw motto:                                                                   


Ik zie, ik zie wat jij niét ziet.

Ons motto voor 2018 en de naam van een spelletje dat we allemaal kennen en dat ons door een boel verveling heeft geholpen.

Hoe verzin je zo’n zin? Het gebeurde tijdens een cursus. De OR was aan het bespreken wat nu de meerwaarde is van medezeggenschap. En naast ‘klankbord’ kritische noot, inbreng van de medewerkers, (en nog veel meer) zei iemand opeens ‘Dode hoek spiegel”. Die spiegel die helpt om veiliger te rijden, die de dingen ziet die je niet op het eerste oog ziet, die een brede hoek laat zien en ook de details: we vonden het meteen een prachtige metafoor. 

De ondernemingsraad brengt immers vaak die punten en informatie naar boven die een bestuurder niet ziet. En soms ook niet kán zien omdat hij/zij te ver weg staat bij wat er speelt. En door die punten in te brengen en het gewicht te geven dat het nodig heeft, komt wat de OR ziet ook in beeld bij de Bestuurder. Daarom dit motto voor het nieuwe jaar.


Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt in mei 2018 van kracht, wat betekent dit voor U?

De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt mei 2018 van kracht en vervangt dat de bestaande privacywetgeving in Nederland. Iedere OR in Nederland krijgt daar straks mee te maken dus wat betekent dit voor u en uw OR?

Daarover organiseert KGCA op donderdag 29 maart opnieuw een themamiddag. Na de geslaagde en goed bezochte themadag in december 2017 blijkt er grote vraag naar herhaling en natuurlijk doen wij dat graag. We doen dit wederom in samenwerking met Unger Van Els Advocaten. 


Ons aanbod in de eerste maanden van 2018

Naast de hierboven genoemde themamiddag over de nieuwe Algemene Verordening Gegevens Bescherming bieden wij u ook in 2018 natuurlijk weer openinschrijvings cursussen aan. In de eerste drie maanden van 2018 zijn dat in elk geval:

  • donderdag 25 januari: Kennismaking met de WOR. Meer informatie vindt u hier.
  • woensdag 7 februari: Introductie ARBO. meer informatie vindt u hier.
  • dinsdag 13 maart: Kennismaking met de WOR. Meer informatie vindt u hier.

Natuurlijk kunt u ook in 2018 altijd contact met ons opnemen voor een geheel op maat gesneden cursus voor uw OR of PVT.


 
--
www.kgca.nl