KGCA nieuwsbrief oktober 2017

 

logo

KGCA nieuwsbrief oktober 2017

Themamiddag over de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

KGCA en Unger Van Els Advocaten organiseren op donderdag 7 december wederom een themamiddag met dit keer als onderwerp de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), dat is de nieuwe privacy wet die volgend jaar mei van kracht wordt. Iedere organisatie die 'iets doet' met persoonsgegevens (en dat zijn b.v. ook de eigen personeelsgegevens) krijgt daar onherroepelijk mee te maken. Dat betekent ook werk aan de winkel voor de medezeggenschap. Waar kan een ondernemingsraad zoal tegen aanlopen?

Lees meer

 

 

Wat merken werkenden van de nieuwe regeringsplannen?

De nieuwe regeringscoalitie is een feit en hun plannen zijn gepubliceerd in het Regeerakkoord. Die plannen hebben grote gevolgen voor de werkenden in Nederland en niet alleen op financieel gebied (zoals verhoging BTW, verlaging inkomsten- en vermogensbelastingen).  Ook voor hun arbeidsrelatie staan er belangrijke veranderingen op stapel. Het is op dit moment nog moeilijk te overzien hoe alle wijzigingen zullen uitpakken, ook al omdat vele plannen nog erg vaag en algemeen verwoord zijn. Voorop staat in elk geval het voornemen om de scheiding tussen vast en flexibel werk te verkleinen.

Lees meer


Wat wij u verder nog te bieden hebben dit jaar.

Naast de eerder genoemde themamiddag over de Algemene Verordening Persoonsgegevens op 7 december hebben wij u dit jaar nog een drietal open inschrijvingscursussen te bieden:

Donderdag 7 december: Kenningsmaking met de Wet op de Ondernemingsraden. Meer informatie kunt u hier vinden.

Woensdag 13 december: Arbeidsrecht voor de ondernemingsraad. Voor meer informatie en aanmelding kunt u hier terecht.

Donderdag 14 december: Introductie arbeidsomstandigheden. Voor meer informatie en aanmelding kunt u hier terecht.

In december ontvangt u onze laatste nieuwsbrief van dit jaar met daarin o.a. een overzicht van de cursussen die wij volgens jaar organiseren.





 
--
www.kgca.nl