Themamiddagen

logo

Actualiteit: KGCA-themamiddagen voorjaar 2014

Ook dit voorjaar organiseert KGCA weer een aantal themamiddagen rond voor de medezeggenschap belangrijke actuele ontwikkelingen.

Themamiddag over wijzigingen in het ontslagrecht

Het wetsvoorstel met een groot aantal wijzigingen in het ontslagrecht, de WW en rond flexibele contracten is inmiddels door de Tweede Kamer behandeld en met enkele kleine wijzigingen aangenomen. Het voorstel is nu bij de Eerste Kamer in behandeling. Elders op onze site kunt u meer lezen over de verschillende veranderingen maar we willen u graag herinneren aan onze thema middag over dit onderwerp op donderdag 3 april in Amsterdam. Het aantal deelnemers is al groot maar u kunt zich met onderstaande link nog aanmelden. Doet u dat wel snel want de inschrijving sluit eind deze week!

Aanmelden voor onze themamiddag over het ontslagrecht

Meer informatie over de wijzigingen in het ontslagrecht, de WW en rond tijdelijke contracten


Themamiddag over pensioenen en de rol van de medezeggenschap

De pensioenwereld is volop in beweging. De crisis rond de pensioenfondsen lijkt te luwen nu de dekkingsgraat van de pensioenfondsen aanzienlijk verbeterd is. Daardoor hoeven de meeste pensioenfondsen dit jaar niet te korten op hun pensioenen en kan er ook weer aan indexeren, d.w.z. verhogen van het pensioen, worden gedacht. Sommige pensioenfondsen doen dat inmiddels weer. Er verandert echter veel meer in de pensioenwereld! Eerder al is in de wet vastgelegd dat de AOW-leeftijd stapsgewijs verhoogd wordt naar 67 jaar. Inmiddels wordt nu ook de pensioenopbouw verlaagd van 2,15% tot 1,875% en dat betekent dat werknemers straks niet alleen langer zullen moeten werken maar in de meeste gevallen ook geconfronteerd zullen worden met een lager pensioen.

Deze veranderingen betekenen dat pensioenregelingen allemaal weer veranderd zullen moeten worden. Tegelijkertijd zijn de bevoegdheden van de ondernemingsraad rond pensioenen wel uitgebreid, met name in al die organisaties die een eigen bedrijfspensioenregeling hebben.

Al deze onderwerpen komen tijdens deze themamiddag aan de orde. U krijgt uitleg over pensioenbegrippen, pensioenregelingen en over de mogelijkheden van de ondernemingsraad om hier invloed op uit te oefenen.

Meld u aan voor de themamiddag over pensioenen en de medezeggenschap



Themamiddag over Behoorlijk Bestuur

De semipublieke sector is de laatste jaren opgeschrikt door incidenten als gevolg van onbehoorlijk bestuur. In haar rapport 'Een lastig gesprek' doet de Advies Commissie Behoorlijk Bestuur een aantal belangwekkende aanbevelingen. Daarnaast werkt de regeering aan wetswijzigingen die de rol van de medezeggenschap moeten versterken, o.a. door de informatieplicht van de bestuurder naar de OR over beloningen aan te scherpen. KGCA organiseert 4 juni een bijeenkomst voor OR-leden over de rol van de OR bij het bevorderen van behoorlijk bestuur. De middag richt zich vooral op OR-leden uit non-profit instellingen zoals onderwijs- en zorginstellingen, woningbouwcorporaties, semipublieke organisaties en welzijnsorganisaties.

 

Meld u aan voor de themamiddag over Behoorlijk Bestuur


Themamiddag over de werkkostenregeling

Er wordt al enkele jaren gewerkt aan de invoering van de 'Nieuwe Werkkostenregeling'. Tot nu toe kon iedere organisatie nog zelf beslissen of hij de oude of de nieuwe regels wilde volgen maar vanaf 1 januari 2015 verandert dat: vanaf dat moment is iedereen verplicht om de Nieuwe Werkkostenregeling toe te passen. Voor werknemers kan dat gevolgen hebben. Hoe groot die gevolgen zijn hangt sterk af van al uw huidige vergoedingen en de veranderingen die de werkgever daarin aan wil en soms moet brengen. Om u goed over deze veranderingen te informeren organiseert KGCA in samenwerking met fiscaal-jurist Paul Hofmeister van van Oppen en Partners op 26 juni een themamiddag. Naast veel informatie komt natuurlijk ook de rol aan de orde die de medezeggenschap kan en moet spelen bij het veranderen van interne regelingen.

Meld u aan voor de themamiddag over de Nieuwe Werkkostenregeling



Hebt u belangstelling? Aarzel niet om in te schrijven maar u kunt natuurlijk ook voor verdere informatie per email of telefoon contact opnemen met ons secretariaat.
--
www.kgca.nl