Nieuwbrief archief

 

Uitbreiding bevoegdheden ondernemingsraad: de beloningen van bestuurders van grote ondernemingen

Directies van ondernemingen met meer dan 100 werknemers moeten voortaan verplicht jaarlijks de beloning van de bestuurders bespreken met de ondernemingsraad. Met dit wetsvoorstel tot uitbreiding van de bevoegdheden van de or in de WOR is de Eerste Kamer akkoord gegaan.
De nieuwe regels gelden voor organisaties met honderd of meer werknemers. De wijziging van de WOR gaat binnenkort in na publicatie in de Staatscourant.
 
In artikel 23 WOR, tweede lid, wordt volgens de wijziging na de eerste zin ingevoegd: ‘In ondernemingen waarin in de regel ten minste 100 personen werkzaam zijn, worden ten minste eenmaal per jaar in de overlegvergadering in ieder geval besproken de hoogte en de inhoud van de in artikel 31d, eerste en tweede lid, bedoelde arbeidsvoorwaardelijke regelingen en afspraken, en de ontwikkeling van de beloningsverhoudingen ten opzichte van het voorgaande jaar per verschillende groep van de in de onderneming werkzame personen.’
Voor sommige ondernemingsraden kan dit een lastig gesprek zijn. Hoe voer je deze bespreking?  Wat doe je als OR als je de beloningskloof tussen de top en de werkvloer te groot vindt?
 
Wil je een dergelijk gesprek goed voorbereiden onder begeleiding of ben je op zoek naar meer informatie? Neem contact op!  Dat kan via de mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of telefonisch (020 620 06 96)