Nieuwbrief archief

 

Wat kan een OR leren van rugby?

Ziet u het voor u? Twee teams breedgeschouderde mannen staan dicht tegen elkaar aan, scheidsrechter gooit de bal in die kluwen, er ontstaat geduw en getrek en opeens plopt de bal ergens uit die kluwen. Dat is een scrum: voor de leek een fascinerend schouwspel maar onbegrijpelijk.

Wat is het verband tussen een scrum en de OR? 'Scrummen' komt uit het rugby maar is nu een veel toegepaste werkmethode, bijvoorbeeld in de ICT. En ook voor een ondernemingsraad kan het een zeer bruikbare methode zijn. Het duwen en trekken doet denken aan een probleem oplossen.

Scrummen is in kleine teams steeds producten afleveren. Elke ronde kent een planning en feedback die gebruikt wordt om het product beter te laten zijn. Je kunt het gebruiken om aan een advies te werken. Maar ook om de werkwijze van de OR op de schop te nemen en opnieuw te ontwerpen.

In grote lijnen werkt het als volgt. Er is altijd een opdrachtgever die een probleem heeft. Deze beschrijft de diverse aspecten van het probleem en stelt prioriteiten. En daar start de scrum. Het zelfsturend team gaat aan de slag, moet een product opleveren en doet dat door het maken van sprints. Aan een sprint zit een deadline vast: dan moet de taakstelling van de sprint bereikt zijn. Om er zeker van te zijn dat die deadline realistisch is, houdt het team eerst een sprint planning meeting waar men de work items benoemt. ‘Sorry, te weinig tijd’, als er bij de deadline geen product ligt, mag bij scrum niet voor komen. Dan is er niet goed gepland in de sprint planning meeting. Zoals de sprint begint met de sprint planning meeting, eindigt hij met een retrospective. Daarin stelt het team vast of de doelen gehaald zijn. Om het scrumproces te bewaken en door gerichte acties te verbeteren is er een scrum master.

De kracht van scrum ligt erin dat er altijd direct resultaat is: het resultaat van de laatste sprint. Verder gebeuren er een heleboel dingen tegelijk, kent iedereen zijn taak en zit niemand op een ander te wachten.

Wilt u er wat meer over weten, bel gerust of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.