Nieuwbrief archief

 

Pleidooi voor teambuilding tijdens een maatwerkcursus


OR-leden vinden teambuilding tijdens een twee of driedaagse maatwerkcursus nuttig en leuk. Vooral als het buitenactiviteiten zijn wordt dit als een prettige afwisseling ervaren.

Welke soorten teambuilding zijn er?
Teambuilding waar de fun- en relaxfactor voorop staat. Een sfeer creëren van gezelligheid waardoor je samen aan de praat komt. Je kunt praten over je werk of over je privéleven. Een ongedwongen sfeer waardoor je met elkaar kunt verbinden. Activiteiten die hierbij passen zijn: samen een strand of boswandeling maken, een golfclinic, klootschieten, een boottocht maken of een leuke fietstocht door de bollenvelden met gehuurde elektrische fietsen. Veel is mogelijk. Het één en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de financiële mogelijkheden van een organisatie.

Bij de andere vorm van teambuilding staat de teamontwikkeling centraal. Het gaat dan om de wijze waarop taken uitgevoerd worden en het verbeteren van 1. interpersoonlijke en 2. ‘problem-solving’ vaardigheden. Hier worden zogenaamde gerichte interventies uitgevoerd met als doel het functioneren van de groep te verbeteren. Activiteiten die hierbij passen zijn: samenwerkingsoefeningen ( een uitdagend probleem wat de groep op moet lossen), rollenspellen, games. Het zijn niet zomaar spelletjes. Het is een systematisch proces voor het ontwikkelen van groepen tot teams. De groepsdynamica levert de bouwstenen voor dit teambuildingsproces. Belangrijk is dat deze oefeningen worden nabesproken. Wat voor kwaliteiten worden er ingezet door de teamleden? Welke kwaliteiten worden wel en niet gebruikt? Wie neemt de leiding? Is de groep tevreden over het resultaat? Waarom wel of waarom niet? Vanuit deze nabespreking van de oefeningen wordt een link gelegd met de alledaagse praktijk van de OR. Zie je daar overeenkomsten? Wat kun je daaruit leren?

Wanneer teambuilding?
- als de prestaties van de OR achterblijven
- als er conflicten in de OR zijn of dat er zaken onderhuids broeien
- als de besluitvorming verbeterd moet worden
- als de relatie onderling verbeterd moet worden
- als doelen niet helder zijn
- als de team vaardigheden te wensen overlaten

Waarom zou je zolang wachten?
De voorgaande opsomming geeft aan dat je teambuilding pas zou inzetten als het al mis loopt binnen de OR. Waarom zou je hierop wachten? Je kunt heel effectief teambuilding inzetten tijdens je recht op scholingsdagen van de OR. Wacht niet op conflicten binnen de OR, maar ga er vanuit dat investeren in het team is investeren in betere besluitvorming, heldere doelen stellen, een betere relatie onderling en betere prestatie van de OR.
Voor de OR-en die al standaard teambuilding op de agenda zetten bij een maatwerkcursus zeggen wij: blijf het doen!
Voor de OR-en die op een idee zijn gebracht, neem contact met ons op.

Wij wensen OR-leden veel plezier met het werken in het OR-team.

Het KGCA team.