Herkent u dit?

Na de vergadering met de bestuurder kijken de OR leden elkaar aan. De overlegpartner vertelde een mooi verhaal maar kreeg je antwoord op de vraag? Je wilt als OR graag aan zet komen; hoe doe je dat? 

Lees meer ...

Wie zijn wij

Betrokken, bevlogen, met beide benen op de grond. Een schat aan ervaring en rots in de branding in woelige tijden. Kijk hier voor een kijkje in onze cursuskeuken.

Lees meer...

Partnerverlof langer?

Voor wie is het nieuwe ontslagrecht beter of slechter? Voor de werknemer of voor de werkgever of voor de wetgever of voor de flexwerker?

Lees meer . . .

Painting Action

We nodigen de deelnemers uit om een voor het team belangrijk thema uit te beelden in een schilderij. Vandaar Paint.

Waarom schilderen?
Schilderen doet een beroep op ieders verbeeldingskracht. Met schilderen zet je gedachten om in een andere dan de gebruikelijke taal. Geen taal die bestaat uit woorden die zich aaneen kunnen rijgen tot lange verhullende zinnen. Schilderen is uitdrukken in beeldtaal.

Deelnemers moeten ineens vanuit een ongebruikelijke invalshoek naar iets kijken. De vraag hoe iets om te zetten in een beeld, leidt tot zoeken naar een metafoor. Je moet over je gevoel nadenken alvorens je dit met verf op het doek brengt. De keuze van beelden leidt tot verrassende invalshoeken in de gesprekken naar aanleiding van het schilderij.
De workshop Paint in Action is een goed instrument om de missie van het team, verwachtingen en wensen in kaart te brengen.

Waarom workshop?
Wij willen overbrengen hoe ongelooflijk leuk het is om met verf op een doek een afbeelding aan te brengen. Daarom vertellen wij iets over communiceren met beelden. Over de beeldelementen die de inhoud, de boodschap die de schilder wil overdragen, ondersteunen. Daar zijn beproefde middelen voor. We denken dan aan de compositie (wordt de kijker het schilderij binnengeleid naar waar het om gaat?), kleurgebruik en structuur (de verfhuid). In de workshop kunnen de deelnemers de verworven kennis meteen toepassen.

Wanneer is de workshop Paint in Action in te zetten?
Er zijn tenminste drie doelen waarvoor u de workshop kunt inzetten.
1. Teambuilding
De wens is dat het team tot een eenheid gesmeed wordt. Dat kan aan de hand van een duidelijke doelstelling, missie, of om sociale redenen of om op elkaar te kunnen vertrouwen onder moeilijke omstandigheden. En er zijn nog wel meer. Maak een schilderij over waar het team voor staat.
Of maak een groepsportret. Schilderen is dan bekijken en bekeken worden.
2. Samenwerking
Gezamenlijk tot een goed resultaat komen vraagt om overleg, besluitvorming, taakverdeling. De workshop werkt als een experimenteel laboratorium. De ongebruikelijke activiteit maakt mensen spontaner in hun reacties. Iedereen is gelijk. Je kunt je creativiteit aanboren en die van anderen prikkelen.
3. Kennismaking
Vertaal je drijfveren eens in een beeld en raak daarover aan de praat.

De workshop kan heel verhelderend werken bij integratieprocessen bij fusies of reorganisaties.

Een voorbeeld van een programma? klik hier

Bert Weverling, OR-opleider én beeldend kunstenaar, verzorgt voor ons dit aanbod. Lees meer