KGCA Nieuwsbrief oktober 2015

 

logo

Nieuwsbrief oktober 2015

Beste lezer,

De zomer is voorbij, het najaar is begonnen. Voor KGCA goed begonnen mogen we wel zeggen want KGCA is deze zomer opnieuw gecertificeerd door SCOOR. We ervaren dat als een erkenning van onze kwaliteit en het motiveert ons om dit najaar weer met volle energie aan de slag te gaan.

KGCA weer door SCOOR gecertificeerd.

KGCA streeft al 45 jaar naar kwaliteit in ons scholingswerk. De bewaking van die kwaliteit was vele jaren één van de taken van het GBIO en KGCA voldeed altijd aan die eisen. Na het opheffen van het GBIO is deze taak door de SER ondergebracht bij SCOOR. Voorjaar 2015 zijn wij weer door SCOOR getoetst en goed bevonden: afgelopen zomer kregen wij bericht dat KGCA opnieuw is gecertificeerd! Wij zijn daar blij mee en u biedt het de garantie dat u ook de komende jaren bij ons scholing met kwaliteit zult kunnen volgen.

Lees meer ...


Tweede ontbijtbijeenkomst Zorg & Welzijn

Op 13 oktober a.s. organiseert KGCA opnieuw een ontbijtbijeenkomst over alle veranderingen in het sociaal domein (transitie jeugdzorg, overheveling van AWBZ naar WMO en de participatiewet)  voor ondernemingsraden uit de Zorg & Welzijnswereld. Het thema is dit keer: Werken in wijkteams, hoe loopt het? Als u geinteresseerd bent kunt u zich via onderstaande link nog aanmelden.

Lees meer...


SER-fusiegedragsregels nu ook voor non-profit en overheid.

De aangekondigde wijziging van de fusiegedragsregels is een feit. In september zijn de vernieuwde regels gepubliceerd. Belangrijkste wijziging is dat deze regels nu ook voor de non-profit sector èn voor de overheid zelf gelden. De vraag of een organisatie tot de marktsector of tot de non-profit wereld moet worden gerekend (zoals bij grote, vaak uiterst commerciële kinderopvang organisaties) heeft nu geen enkele betekenis meer: de fusiegedragsregels zijn van toepassing!

Lees meer...


Bouwstenen voor een degelijk OR-advies.

Iedere OR brengt wel adviezen uit en iedere keer is het weer spannend. Hoe doe je dat? Hebben we niets over het hoofd gezien? Als steun in de rug heeft KGCA daarom '8 bouwstenen voor een goed OR-advies' ontwikkeld. U kunt ze hieronder downloaden. Voor meer informatie, specifieke vragen of ondersteuning bij een adviesaanvraag kunt u ons natuurlijk ook altijd bellen (020-6200696) of mailen ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Download de 8 bouwstenen.


Werken na je pensioen?

Door alle maatregelen rond het pensioen en de verhoging van de AOW-leeftijd (de aangekondigde laatste verhoging is inmiddels door het Parlement aangenomen en ingevoerd) zouden we bijna over het hoofd zien dat er stap voor stap ook het een en ander verandert voor mensen die na hun AOW-leeftijd door willen of moeten werken. Een recht is het nog niet voor werknemers maar er worden wel verschillende maatregelen genomen om het mogelijk te maken en aantrekkelijker voor werkgever èn werknemer.

Lees meer...


KGCA aanbod voor het najaar.

Het najaar is begonnen en u zult als medezeggenschap vast niet stil hoeven te zitten. Om u daarbij te ondersteunen organiseert KGCA ook nu weer een aantal activiteiten waar u individueel op in kunt tekenen:

  • dinsdag 13 oktober organiseert KGCA het tweede ontbijt voor ondernemingsraden in Zorg en Welzijn. Meer daarover staat elders in deze nieuwsbrief.
  • donderdag 29 oktober vindt de themamiddag 'OR en Toezichthouder, een ongemakkelijk duo' plaats. Voor meer informatie en aanmelding kunt u hier terecht.
  • maandag 9 november geeft KGCA de cursus 'Arbo in een dag'. Voor meer informatie en aanmelding kunt u hier terecht.
  • woensdag 11 november is er weer de basistraining 'Kennismaking met de WOR'. voor meer informatie en aanmelding kunt u hier terecht.
  • donderdag 12 november staat de cursus 'Organisatieverandering en sociaalbeleid' weer op ons programma. Voor meer informatie en aanmelding kunt u hier terecht.
  • dinsdag 17 november geeft KGCA de cursus 'Achterbancommunicatie en Public Relations'. Voor meer informatie en aanmelding kunt u hier terecht.
  • donderdag 10 december organiseert KGCA tenslotte een nieuwe themamiddag aan over 'Scholingsbeleid en de Wet Werk & Zekerheid'. Voor de eerste informatie en aanmelding kunt u hier terecht.

Naast dit 'open-inschrijvingsaanbod' kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om een cursus voor en met uw ondernemingsraad te organiseren! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

--
www.kgca.nl